کد خبر 633242
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۰

مطالعات نشان داده است که نشستن طولانی نه تنها باعث کاهش سلامت انسان می‌شود بلکه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد اما تحقیقی جدید معلوم کرده که نشستن به صورت چهارزانو، بدن و سلامتی آن را در وضیعتی مخرب‌تر هم قرار می‌دهد.

به گزارش مشرق به نقل از دهلی‌نیوز، به گفته دکتر «نارش سی. رائو»، مربی بالینی مرکز پزشکی لانگون در دانشگاه نیویورک، چهارزانو نشستن وضعیت ارگونومیک خوبی برای بدن محسوب نمی‌شود و باعث بروز بیماری‌های متعددی چون مشکلات مزمن زانو، مفصل ران و کمردرد خواهد شد.

بر اساس تحقیقات معلوم شده که این شکل نشستن نه تنها باعث ایجاد مشکلات ارتوپدی می‌شود بل‌که می‌تواند باعث افزایش فشار خون، دردهای عصبی و فشار شدید بر وریدهای واریسی و عنکبوتی بدن شود.

این تحقیقات حاکی از آن است که نشستن در وضعیتی که پاها در حالت چهارزانو، دوزانو، دبلیوشکل، ضربدری یا روی‌هم قرار گرفته، موقعیتی پیچیده برای پا و باسن پدید می‌آورد و از سوی دیگر فشار بیشتری نیز بر ستون فقرات یا مهره‌ها وارد می‌کند که معمولا به افزایش مشکلات دردناک اسکلتی منجر می‌شود.

دکتر رائو اضافه می‌کند که عادت به نشستن به صورت چهارزانو می‌تواند صدمات دائمی را برای فرد به همراه آورد و مهم هم نیست که پای چپ از روی پای راست عبور کرده یا بالعکس.
او خاطرنشان می‌کند که تکرار زیاد چنین روشی در نشستن، باعث پدید آمدن حداقل سه مشکل خطرناک برای سلامتی بدن می‌شود:
 
۱-ایجاد دردهای عصبی:

عبور دادن پاها از روی زانو بر عصب پرونئال فشار زیادی وارد می‌کند. این عصب در پشت زانو واقع شده و فشار بر آن، یکی از علل احساس سوزن‌سوزن شدن یا درد پا در افرادی است که به مدت طولانی در این وضعیت می‌نشینند. متخصصان اعصاب هشدار داده‌اند که تکرار چنین وضعیتی در طولانی مدت باعث وارد آمدن آسیب‌های عصبی دائم به این ناحیه خواهد شد.
 
۲-افزایش فشار خون:

یافته‌های منتج از مطالعات متعدد نشان داده است که قرار دادن پاها به شکل چهارزانو باعث افزایش موقت فشار خون بالا می‌شود. این مشکل لزوماً موجب بیماری‌های قلبی نمی‌شود اما به گفته پزشکان می‌تواند در افراد مستعد به لختگی خون امری خطرناک باشد.
 
۳-فشار بر رگهای واریسی و عنکبوتی:

جامعه پزشکی درباره ارتباط چهارزانو نشستن با بروز بیماری واریس نظرات همسانی ندارند اما دکتر هومن مدیون، متخصص قلب و عروق در مرکز پزشکی سینا، در لس‌آنجلس، می‌گوید که به نظر می‌رسد چنین روشی در نشستن، حداقل باعث بدتر شدن مشکل مبتلایان به واریس می‌شود زیرا فشار یک پا بر پای دیگر مانع جریان مناسب خون در پا می‌شود که می‌تواند رگ‌های خونی را در معرض پارگی قرار دهد.

به گزارش سلامت‌آنلاین، بهترین وضعیت برای نشستن که می‌تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند، به گفته دکتر رائو همان است که خود او هم به بیمارانش توصیه می‌کند: نشستن روی صندلی یا مبل، در وضعیتی که پاها روی هم نیفتند، کف پاها به صورت صاف بر سطح زمین قرار بگیرد و در صورت تمایل با یک زیرپایی کوتاه، ساق پاها در حالت عمود نگاه داشته شود.
 
منبع: سلامت آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 4
  • بی سواط ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    1 2
    نوابغ ایرانی که هر چیزی رو نشر میدین علامه طباطبایی تا اخر عمرشون وقتی مینشستن چطور بود ؟؟؟!!!!!!!! نکنه رو هوا مثل مرتاض ها بودن خداییش هر مزخرفی رو تایید نکنین اگر اینطور باشه کسی تو مسجد نباید بشینه چون سلامتیش در خطره تو مسجد که صندلی نیستش
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    1 2
    مرحوم بابا بزرگ منم 120سال عمر کرد دو تا زنم گرفت همشم چهارزانو مینشت
  • سسسسسسس ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    2 2
    یعنی همیشه یه صندلی و مبل همراهمون باشه ..... پس قدیما چه جوری مردم اینقدر سالم بودن نسبت به الان ... واقعا جالبه
  • ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    2 2
    مرحوم بابا بزرگ منم 120سال عمر کرد دو تا زنم گرفت همشم چهارزانو مینشت
  • عاقل ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    1 2
    میخوای با تخت این ور اون ور بریم ؟
  • وحید نادر شاگرد اتوبوس ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    1 2
    نتیجه نهایی اینگونه تحقیقات تقریبا روشن هست ؛ تغییر نماز خواندن به مدل نماز خواندن در صندلی و سپس صندلدار شدن مساجد همانند کلیساها و... - نشستن در روی صندلی نرم مناسب هست و نشستن در روی زمین سفت نیز برای مدت طولانی خوب نیست بلکه نشستن بر روی تشکچه های نرم خوب هست ؛ در ثانی ....
  • ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
    2 3
    عده ای بدنبال خراب کردن فرهنگ, طب و غذای و عادات سنتی و .... هستند. لعنت خدا بر صهیونیسم و دنبال روی آنها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس